Darbojamies projektā “Dzīvot zaļi?!”

Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas jaunietes – Oksana Kupcova un Elīna Viļčinska- piedalās British Council pārstāvniecības Latvijā un Latvijas Lauksaimniecības Universitātes Mūžizglītības centra projektā “Dzīvot zaļi?!” Projekts norisinās laika periodā no 2022. gada 4. janvāra līdz 31. martam, tajā ir iesaistījušies skolēni no Rīgas, Rēzeknes, Daugavpils, Liepājas skolām. Šajā projektā skolēni gūs atbildes uz šādiem jautājumiem: Kāpēc dzīvot zaļi?  Ko tas nozīmē cilvēkiem un ekonomikai?

Ņemot vērā pašreizējo epidemioloģisko situāciju valstī, nodarbības notiek attālināti. Ģimnāzistes mācās izvērtēt patiesību un mītus par dzīvošanu zaļi, apgūst bioloģiskās pārtikas marķējumus, kas, izrādās, nav tik viennozīmīgi. Jau ir notikusi nodarbība medijpratības un digitālā marketinga pamatos, kur Latvijas skolu jaunieši pētīja informāciju masu medijos, izvērtēja tās ticamību.

Šajā projektā visi iesaistītie gūst izpratni par bioloģisko saimniekošanu un produktu vērtību. Tā ir lieliska iespēja, kā izglītot mūsu jauno paaudzi. Ir būtiski pievērst jauniešu uzmanību pārtikas produktiem, kas tiek lietoti ikdienā. Dzīvot zaļi būtu jākļūst par ikdienas ieradumu.