Latvian Brain Bee

  1. janvārī tiešsaistē Zoom platformā pirmo reizi Latvijā notika Neiroloģijas attīstības fonda un Rīgas Stradiņa universitātes Neiroloģijas un neiroķirurģijas katedras organizētā valsts mēroga neirozinātnes olimpiāde skolēniem Latvian Brain Bee, kuras mērķis bija popularizēt neirozinātnes un smadzeņu slimību atpazīšanu sabiedrībā, veicināt skolēnu iesaistīšanos neirozinātnē, dod dalībniekiem iespēju saprast savu zināšanu robežas, izvērtēt savu potenciālu, un gūt motivāciju tālākai smadzeņu anatomijas un darbības principu izzināšanai un iedvesmu turpināt karjeru medicīnā un neirozinātnē. Olimpiāde notika angļu valodā.

Olimpiādē piedalījās 28 skolnieki no visas Latvijas, tai skaitā, arī trīs skolnieki no Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas – 10.klases skolniece Amanda Žebracka, 11.klases skolniece Estere Brokāne un 12.klases skolnieks Huberts Zimackis. Visi skolnieki atzina, ka ir guvuši ļoti labu pieredzi un lielāku izpratni par to, cik nopietna ir medicīnas zinātne.

Sveicam 12.klases skolnieku Hubertu Zimacki ar iegūto 1.vietu  pirmajā Latvijas neirozinātnes olimpiādē.

Huberts kā pirmās vietas ieguvējs tika izvirzīts kā Latvijas pārstāvis dalībai International Brain Bee olimpiādē, kura šogad no 9. līdz 13. jūlijam notiks Parīzē, Francijā. Papildus tam Huberts varēs piedalīties vienā no RSU International Student Conference 2022 darbnīcām pēc savas izvēles un iegūt iespēju pastrādāt kopā ar bērnu neiroķirurgu Bērnu Klīniskās Universitātes slimnīcā.

Turēsim īkšķus un vēlēsim Hubertam izturību, veiksmi un jaunus panākumus turpmākajos konkursos un olimpiādēs!

RSU_olimpiades_Latvian_Brain_Bee_uzvaretaji_20012022