Projektu darbs “Es izzinu sevi!”

Š.g. 19. un 20. janvārī 7. – 10. klases ģimnāzisti darbojās tematiskā projektu darbā “Es izzinu sevi!”, kura laikā skolēni piedalījās kā teorētiskās, tā arī praktiskās nodarbībās, organizēja klases kolektīva saliedēšanas pasākumu un aicināja uz sarunu personību – iedvesmu.

Ģimnāzisti noteica savu individuālo mācīšanās stilu,  nodarbības “Individuālais mācīšanās stils” vadīja karjeras konsultante Tatjana Pāža. Šī informācija skolēniem lieti noderēs turpmākajās mācībās, jo, iepazīstot un izprotot sevi, ikviens var uzlabot savu labbūtību un vieglāk sasniegt savus mērķus. Savukārt nodarbības “Pašvadīta mācīšanās” un  “Plānošana. Praktiskā nodarbība” skolēniem vadīja direktora vietniece mācību jomā  Sandra  Drelinga. Ģimnāzisti iedziļinājās plānošanas būtībā, izprata to, mācījās plānot, izstrādājot savu plānu konkrētam darbam. Projektu darba gaitā skolēni iedziļinājās motivācijas tēmā. Kā zināms, iekšējā motivācija ir būtisks aspekts ikviena cilvēka ikdienā un tā ir saistīta ar indivīda  pašvērtējumu. Teorētiskās un praktiskās nodarbības  “Motivācija” vadīja direktora vietniece audzināšanas jomā Sarmīte Arbidāne. Ikvienam no mums dzīvē ir savas vērtības, kuras galvenokārt nāk no ģimenes un skolas, taču vērtībām ir izšķiroša loma mūsu dzīvēs. Šajā tēmā skolēni iedziļinājās karjeras konsultantes Tatjanas Pāžas vadītajās nodarbībās “Mūsu dzīves vērtības”. Tostarp 10. klases ģimnāzisti turpināja apgūt Zinātniski pētnieciskās darbības procesu.

Izzināt vajag ne vien sevi, bet arī savus tuvākos, tātad klasesbiedrus,  katrā klasē aktīvi darbojās Skolēnu pašpārvaldes pārstāvji, organizējot  klases kolektīva saliedēšanas pasākumu, kura laikā ģimnāzisti neformālā veidā vairāk iepazina viens otru, iesaistījās aktivitātēs un piedzīvoja daudz pozitīvu emociju, kuras atklāj pasākuma laikā uzņemtie foto.

Projekta darba ietvaros ģimnāzisti domāja arī par savu potenciālo karjeru, klases kolektīvi organizēja pasākumu “Tikšanās ar personību – iedvesmu”, skolēni aktīvi iesaistījās šī pasākuma plānošanā un organizēšanā. 7. A klasē viesojās medmāsa Aļona Baranovska, 7. B klasē uzņēmuma “Printify” konsultants  Jānis Dreļs, 8. A klasē  viesojās jaunatnes speciāliste, deputāte Leila Rasima, 8.B klasē RA docents, latgaliešu rokmūziķis Sovvaļnīks jeb Ingars Gusāns, 8. C klasē SIA NOOK menedžere Iveta Zinere, 9.M1 klasē viesojās uzņēmējs Igors Ņikitins,  9. M2 klasē  NBS karavīrs, virsseržants Andrejs Rudzinskis,  10. A klasē LOR ārste Benita Keiša, 10. B klasē viesojās pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra” direktore Kristīne Kokoreviča, 10. C klasē ugunsdzēsējs un mūziķis Artūrs Puncuļs, savukārt 10. D klases skolēni februāra sākumā tiksies ar aktieri, mūziķi Kristapu Rasimu. Uzaicinātie viesi stāstīja par savu karjeras izvēli un izaugsmi, dalījās savā pasaules redzējumā un noslēpumos, kā motivēt sevi un pārvarēt sarežģītas situācijas dzīvē. Jaunieši guva iedvesmu, kāds noteikti ir pārdomās par karjeras izvēli nākotnē, kāds pārdomā savu dienas režīmu, plāno ieviest jaunus ieradumus.

Esam patiesi pateicīgi un priecīgi par atsaucību šajā sarežģītajā laikā. Ir lieliska sajūta apzināties, ka uzrunātajiem speciālistiem rūp mūsu jaunā paaudze. Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzija izsaka pateicību visām atsaucīgajām personībām – iedvesmām!