Jaunatnes iniciatīvas projekts “Vienota pašpārvalde labākai nākotnei”

Iniciatīvu projekta iesniedzēji- S. K. Augustova, D. Trupavniece, R. Barkāns, B. Lucijanova- mācās Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijā un aktīvi līdzdarbojas Skolēnu pašpārvaldē. Skolas ietvaros darbs vienmēr ir bijis ļoti veiksmīgs, tomēr, lai pašpārvalde būtu vēl veiksmīgāka, skolēni uzskata, ka ir nepieciešama sadarbība, kopīga valoda un problēmu risināšana ar citām Rēzeknes valstspilsētas skolu pašpārvaldēm. Mūsu ģimnāzijas skolēni vēlējās spert pirmo soli pretī labākai nākotnei.

Jaunieši uzskata, ka Rēzeknes valstspilsētu skolu pašpārvaldes nevar atrast kopīgu valodu, vienoties par kopīgiem mērķiem, ja tās nav savā starpā saliedētas, tieši tāpēc radās ideja īstenot iniciatīvu projektu, kas spētu sasniegt šo mērķi – pirmo soli-, savstarpēji saliedējoties, iepazīstot vienam otru, bet papildus tam, iegūstot arī izglītojošu pieredzi, kā arī citas – radošas un fiziskas – iemaņas un prasmes. Iepriekš nekad mūsu ģimnāzija nav organizējusi šāda veida pasākumu, tas varētu būt kā vien no iemesliem, ka ir vērojama vāja komunikācija un sadarbība ar citām Rēzeknes valstspilsētas skolu pašpārvaldēm, bet ar šo projektu šī problēma varētu tikt risināta.

Tā š. g. 29. septembrī skolēnu pašpārvaldes pārstāvji no Rēzeknes valstspilsētas skolām devās uz “Rāznas priedēm”,  lai, aktīvi darbojoties un  sportojot,  labāk iepazītu viens otru un labi pavadītu laiku. Rāznas ezera krastā jaunieši gan pārvarēja šķēršļus, rāpjoties virvju trasē, gan spēlēja saliedējošās spēles, piedalījās sacensībās starp komandām un, skanot smiekliem un sarunu čalām, vienojās kopīgā desiņu cepšanā pie ugunskura. Šo projektu vadīja Rēzekne Valsts 1. ģimnāzijas Skolēnu pašpārvalde. Pasākumā piedalījās pārstāvji no RV1Ģ, Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas, Rēzeknes 2. vidusskolas, Katoļu vidusskolas  un Rēzeknes 3. pamatskolas. Jaunieši aktīvi un interesanti pavadīja kopīgo laiku un savstarpēji iepazinās.

Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas jaunieši izteikuši ideju ieviest šādu pasākumu kā tradīciju nākotnē.

S. Arbidāne,

d.v.a.j.