Digitālā fotoizstāde “Mana dzimtā puse”

Novembrī ir noslēgusies digitālā fotoizstāde “Mana dzimtā puse”. Tās mērķis – stiprināt Rēzeknes pilsētas  un novada jauniešos piederības sajūtu un mīlestību pret savu zemi, savu pilsētu, veicināt viņu iesaisti Rēzeknes pilsētas un Rēzeknes novada tēla veidošanā, radot krāšņas, mākslinieciskas un kvalitatīvas savu dzimto pusi raksturojošas bildes. Digitālās fotoizstādes organizētājas – Rēzeknes pilsētas un Rēzeknes novada Kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā jomas koordinatores Svetlana Patmalniece un Anita Doroščonoka, fotoizstādes dalībnieki – Rēzeknes pilsētas un Rēzeknes novada skolu 4. – 12.klašu skolēni.

Izstādes tēmas -Rēzeknes pilsētas vai novada vide (ainavas, ielas, parki, ūdenskrātuves, mākslas objekti u.c.), tūrisms, aktīvā atpūta, sports, kultūras un izklaides pasākumi, saimnieciskā darbība un tradicionālās prasmes (amatniecība, lauksaimniecība, lopkopība u.c.).

Video ar skolēnu iesūtītajiem darbiem atspoguļo jauniešu redzējumu, māksliniecisko uztveri, pārtopot 15 minūšu video ar krāsainām, melnbaltām fotogrāfijām, atspoguļojot to, kas viņus ieinteresē un kam viņi pievērš uzmanību.