“Mācies strādāt”

29.01.2024.

INFORMĀCIJA MEDIJIEM

90% no skolēniem ir gatavi strādāt vasarā, “Mācies strādāt” to padarīs vienkāršāku!

Līderības programmas ‘’Future Heroes Latvia’’ ietvaros piecas skolnieces izveidojušas ‘’Mācies strādāt’’ projektu. Tā mērķis ir izstrādāt mājaslapu, kurā būs pieejamas skolēnu vasaras darba un brīvprātīgā darba iespējas, kā arī padomi, kā palielināt savas izredzes tikt vēlamajā vakancē. Vairākas reizes mēnesī tiek rīkotas interaktīvās darbnīcas, lai pilnveidotu skolēnu zināšanas par darba intervijām, laika plānošanu un citām tēmām. 16.februārī plkst. 15:00 tiks rīkots jauns pasākums jauniešiem par finanšu pratību SEB Inovāciju centrā.

‘’Mācies strādāt’’ komandā ir 5 dalībnieces no Rēzeknes, Liepājas, Ogres, Preiļiem un Olaines. Katra no viņām ir meklējusi sev vasaras darbu, taču saskārās ar problēmu – piedāvājumi nav plaši pieejami, un to atrašana sagādā ievērojamas grūtības. 2023.gada novembrī tika izsūtīta aptauja Latvijas skolām. Atbildes tika saņemtas no 371 skolēna, un iegūtie dati rāda, ka 90% vēlas strādāt vasarā, 200 skolēniem ir interese arī par brīvprātīgo darbu, taču 48% iepriekš šādas pieredzes vēl nav bijis. Savukārt 303 skolēni nav informēti vai pārliecināti par savām zināšanām CV rakstīšanā un sagatavošanos darba intervijām. Lai veicinātu skolēnu vēlmi strādāt vai iesaistīties brīvprātīgajā darbā, radās ideja par mājaslapas izveidi, kurā būs apvienots viss iepriekš minētais.
‘’Pagājušā gada pavasara sākumā es aktīvi meklēju sev vasaras darbu. Skatījos it visur, taču informācija bija ‘’izmētāta’’ dažādās saitēs un īstas saprašanas par to, kā visu organizēt un pieteikties, man nebija. Tad es pirmo reizi iedomājos par to, cik patiesībā noderīga būtu viena mājaslapa, kurā ar viena klikšķa palīdzību varētu atrast visu nepieciešamo. Tikai dažus mēnešus pēc tam, es iepazinos ar savām komandas biedrenēm, kuras bija vienādās domās ar mani, un jau pirmajā darbnīcā skaidri zinājām, kāds būs mūsu komandas galvenais mērķis,’’ stāsta ‘’Mācies strādāt’’ dalībniece Marta Teicāne.

Katru mēnesi “Mācies strādāt” komanda organizē arī tematiskās darbnīcas, uz kurām tiek aicināti visi ieinteresētie jaunieši. 16.februārī plkst. 15:00 tiks piedāvāts pasākums par naudas krāšanu un tās ieguldīšanu SEB bankas Inovāciju centrā, kurā kā mentors piedalīsies SEB pārdošanas atbalsta vadītāja Linda Šablinska. Aktuālo informāciju par pieteikšanos, kā arī atskatu uz jau aizvadītajiem pasākumiem var atrast sociālajos tīklos – Mācies strādāt (LinkedIn, Facebook), maciestradat.lv (Instagram).

Vēlamies informēt, ka ‘’Mācies strādāt’’ komanda aktīvi meklē iestādes, organizācijas un uzņēmumus, kas piedāvā vasarā skolēniem darba vakances, lai tās izvietotu savā mājaslapā. Būsim ļoti pateicīgi par piekrišanu sadarboties, par ko var turpmāk vienoties, rakstot uz e-pastu maciesstradat@gmail.com .