‘’Future Heroes’’ programma rosina būt līdzatbildīgam un aktīvam ikvienam

‘’Future Heroes’’ programma ir līderības un uzņēmējdarbības iniciatīva, kas veidota jaunām meitenēm vecumā no 14 līdz 17 gadiem. Programmas ‘’Future Heroes’’ piedāvā skaidrus paraugus sieviešu līderībā un uzņēmējdarbībā un palīdz pusaudžu meitenēm veidot spējas un pārliecību, kā arī realizēt savu potenciālu radīt ietekmi. Programma koncentrējas uz uzņēmējdarbības domāšanas veidu un prasmju veidošanu kritiskā meiteņu dzīves laikā, kad viņas sāk veidot idejas par savu turpmāko karjeru. Tā palīdz jaunietēm kļūt par varoņiem savās kopienās un ārpus tām.

Vai tu zināji, ka mode ir trešā piesārņojošākā nozare pasaulē, kas veido līdz pat 10% no pasaules oglekļa emisijām? Ātrās modes industrija saražo milzīgu daudzumu tekstilizstrādājumu atkritumu, un tiek lēsts, ka ik gadu tiek radīti 92 miljoni tonnu tekstilizstrādājumu atkritumu. Ātrā mode ir kļuvusi par dominējošu spēku globālajā apģērbu industrijā, aizraujot patērētājus ar savu pieejamību un tendencēm orientētu pieeju. Pagātnē modē bija tikai 4 sezonas – ziemas, pavasara, vasaras un rudens. Bet, pateicoties ātrajai modei un sociālajiem medijiem, šobrīd pastāv 52 mikro-sezonas, piemēram, ‘’clean girl, Barbiecore, coquette un tomato girl’’. Viens no ātrās modes veicinošajiem faktoriem ir pieejamība, tādi veikali kā H&M, Zara, Shein, Fashion nova utt. pieder pie ātrās modes . Tādēļ mēs vēlamies izveidot platformu, kur tiek apvienoti dažādi zīmoli un modes dizaineri, kuru prioritāte ir ilgspējība un vides draudzība. Mūsu platformā arī ir iekļauts blogs, kur tu vari apskatīt jaunumus ilgspējīgās modes pasaulē.

Katru mēnesi “Sevindum” komanda organizē arī tematiskās darbnīcas, uz kurām tiek aicināti visi ieinteresētie.  Ja tu vēlies uzzināt vairāk par ātro modi un to, kā tu vari kļūt dabai draudzīgāks, seko mūsu sociālajiem medijiem: instagrams- @sevindum_; facebooks- @sevindum; epasts- sevindumlv@gmail.com !

Programmas dalībniece, Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas skolniece Paula Deksne