Programmēšanas konkurss vidusskolēniem

Līdz šī gada 8. maijam vidusskolēni, kuri skolā apgūst programmēšanu, tika aicināti pieteikties konkursā, prezentējot mācību gada laikā izstrādātu projektu, kas ir neatņemama šī priekšmeta sastāvdaļa. Konkursa balvu fonds ir vairāk nekā 3000 eiro vērts, un to nodrošina konkursa partneri LMT un Tet.

Konkursa mērķi ir novērtēt un izcelt jauniešu prasmes un interesi par programmēšanu, veicināt skolēnu interesi par informācijas tehnoloģijām un iesaisti programmēšanā un aktualizēt sabiedrībā izpratni par digitālās jomas nozīmi sabiedrības procesos un sabiedrībā aktuālu izaicinājumu risināšanā. Vidusskolēniem, kuri apgūst programmēšanu optimālajā vai padziļinātajā līmenī, ir iespēja savu jau skolas mācību procesā izstrādāto projektu pieteikt konkursam un to atrādīt konkursa žūrijai ar iespēju nokļūt arī konkursa fināla klātienes prezentācijās. Konkursu orgnizē Riga Business School.

Mūsu ģimnāzijas trīs jaunieši – Maksims Borovikovs, Daniels Rudovičs un Kristers Korkls iekļuva finālā, kurš norisināsies 10. jūnijā. Finālā izcīnīta 3.vieta. Godalgu ieguvējiem arī dāvanu karte EUR 150 vēŗtībā  katram tehnoloģiju iegādei. Programmēšanas risinājums “Tālvadības  gaismu pults”.

 

Paldies pedagogam Edgaram Žogotam par ieguldīto darbu un atbalstu.

Foto (no Riga Business School lapas)