Projekta izvērtējums

No 2016. gada janvāra līdz novembrim Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzija īstenoja starptautisko projektu ”Jugendbegegnungen. Meme für alle” (Jauniešu tikšanās. Mēmes* visiem). Gatavošanās šim virtuālajam projektam sākās 2015.gadā, kad  dalībvalstu skolēni izpētīja interneta mēmes jēdzienu, pārrunāja šī mūsdienu kultūras fenomena lomu sociālajos medijos un izveidoja savas mēmes.  Darba valoda bija vācu, līdz ar to dalībnieki arī uzlaboja  svešvalodas zināšanas, kā arī nostiprināja datorprasmes , attīstīja  starptautiskās sadarbības iemaņas.  Šajā projektā iesaistījās 35 devītās līdz divpadsmitās klases skolēni un vācu valodas skolotājas G.Lubgāne un M.Višķere. Izstrādātās mēmes tika elektroniski nosūtītas sadarbības partnerskolai  Obchodniakademie Cesky Tesin  Čehijā.  Čehu skolēni savukārt atsūtīja savus darbus par tēmu „Draudzība”.  Vācu valodas stundās notika pārrunas un diskusijas par draudzības lomu mūsdienu jauniešu ikdienā, skolēni salīdzināja projekta dalībnieku uzskatus Latvijā un Čehijā. Jauniešiem bija iespēja sazināties elektroniski.  Gan latviešu, gan čehu dalībnieku darbi tika izstādīti ģimnāzijas otrā stāva gaitenī, kur tos varēja aplūkot skolēni, skolotāji, skolas viesi. Visi dalībnieki saņēma piemiņas balvas- pildspalvas vai lineālus . Par projekta līdzekļiem tiek veidoti kalendāri ar populārākajām dalībnieku mēmēm .

Dalību projektā finansēja skolas ilgadējais  sadarbības partneris- Gētes institūts, kas jau vairākus gadus atbalsta Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas aktivitātes PASCH skolu tīklā.

Patlaban skolēnu darbi ir apskatāmi 231.kabinetā.

*Uzziņai : „Mēme jeb mīms (angļu Meme) ir ideja, uzvedība vai kāds cits kultūras elements, kas izplatās no indivīda uz indivīdu.” [https://lv.wikipedia.org/wiki/M%C4%93me]

Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas vācu valodas skolotāja G.Lubgāne

dsc00959