ZPD lasījumi ģimnāzijā

20.februārī Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijā notika 11.klašu izglītojamo zinātniskās pētniecības darbu lasījumi un aizstāvēšana.  Latvijas skolēnu zinātniskās pētniecības darbu konference noritēs 2024. gada pirmajā pusē ar mērķi veicināt skolēnu talantu attīstību un padziļināt zināšanas dažādās zinātņu nozarēs, iesaistot viņus tiešā pētījumu izstrādē un attīstot patstāvīgas zinātniski pētnieciskas darbības prasmi. Skolēnu zinātniskās pētniecības darbu konference noritēs trīs posmos (skolas, pilsētas vai novada posms – līdz 2024. gada 20. februārim, reģionālā konference – 26. aprīlī, valsts posms – 22. maijā).

Tika izstrādāti darbi dabaszinātnēs, inženierzinātnēs un tehnoloģijās, medicīnā un veselības zinātnēs, lauksaimniecības, meža un veterinārajās zinātnēs, sociālajās zinātnēs un humanitārajās un mākslas zinātnēs. Pedagogi darba komisijās noklausījās izglītojamo uzstāšanos, iepazinās ar prezentācijām un iesniegtajiem pētījumiem, izvirzot arī darbus dalībai reģionālajai konferencei.

Latvijas skolēnu 48. zinātniskās pētniecības darbu konference

https://www.visc.gov.lv/lv/media/24708/download?attachment

Skolēnu zinātniskās pētniecības darbu izstrādes un vērtēšanas vadlīnijas

Vadlīnijas ir metodisks materiāls, kurā apkopoti ieteikumi kvalitatīva skolēnu zinātniskās pētniecības darba veikšanai. Tās paredzētas skolēniem, darba vadītājiem un vērtētājiem (recenzentiem). Vadlīnijas iepazīstina ar darba veikšanas galvenajiem posmiem, temata izvēli, ZPD struktūru, teksta noformēšanu, darba aizstāvēšanu (prezentēšanu) un vērtēšanu.

https://www.visc.gov.lv/lv/media/24711/download?attachment

Foto no ZPD aizstāvēšanas ģimnāzijā

Informāciju sagatavoja Anita Deksne