Kā būt stilīgam?

Turpinājums par tematu “Atkarības”. Kā pateikt “NĒ!”, bet palikt “Stilīgam”?

Atkarību izraisošo vielu pamēģināšana vai lietošana bieži sākas pusaudžu vecumā. Zinātniskie pierādījumi liecina, ka vielu lietošanai pusaudža vecumā ir negatīvas īstermiņa un ilgtermiņa sekas visu trīs veselības komponentu kontekstā- gan attiecībā ar fizisko veselību, gan psihisko veselību, gan sociālo labklājību. Skolas vide ir neaizstājama platforma, kas var palīdzēt bērniem, pusaudžiem un jauniešiem šos riskus atpazīt, novērtēt un iespēju robežās arī novērst.

Septīto, astoto klašu izglītojamie darbojās grupās un analizēja dažādus gadījumus, kas veicināja viņu izpratni par atkarību un atkarību izraisošo vielu destruktīvo ietekmi un jauniešu dzīves kvalitāti. Nav viena ideāla un pareiza scenārija, kā pasargāt pusaudzi no vienaudžu spiediena. Tas, ko skola dara,- pilnveido viņu socialās prasmes izdarīt gudras izvēles.

Sadarbībā ar Slimību profilakses kontroles centru esam saņēmuši informatīvos materiālus par atkarību profilaksi. Pieejami informatīvi materiāli, kuri noderīgi izglītošanas darbā par atkarību profilakses jautājumiem.

 

Foto no nodarbībām ar skolēniem.

Sociālā pedagoģe              Indra Kolendoviča