Zvaigžņu reitings 2022./2023.m.g.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, piedaloties Ata Kronvalda balvas un ceļojošo balvu “Lielā pūce” un “Mazā pūce” pasniegšanas ceremonijā 29.septembrī Rīgas pilī, uzsvēra, ka izcili skolotāji ir visā Latvijā un dažādos mācību priekšmetos.

Rinkēvičs norādīja, ka, būvējot jaunas, lielas, nozīmīgas celtnes, tām līdzi mēdz ierakt kapsulu ar šobrīd svarīgo – ar to, kas veido Latviju. Prezidenta ieskatā, šādā kapsulā būtu jābūt balvu saņēmušo skolotāju vārdiem.

Viņš pieļāva, ka pedagogus reizēm pārņem pesimism un neticība saviem spēkiem. Rinkēvičs aicināja nākamreiz, kad tas notiks, paskatīties uz apbalvojumu, tad – spogulī.

“Tur pretim stāvēs spēcīga, gudra skolotāja ar sirdi pareizajā vietā. Skolotāja, kuras nozīme skolēnu acīs nevis ar gadiem zudīs, bet gan skolotāja, kuras reiz pateiktie vārdi ar katru mirkli kļūs tikai nozīmīgāki,” akcentēja Valsts prezidents, kurš pateicās pedagogiem par darbu un dzīves sūtību – būt par paraugu un iedvesmas avotu.

Valsts ģimnāziju grupā diplomu un piekto vietu saņēma Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, ceturto vietu – Cēsu Valsts ģimnāzija, trešo vietu – Āgenskalna Valsts ģimnāzija. Valsts ģimnāziju grupā ceļojošo balvu “Mazā pūce”, balvu “Pūces pēdas” par līderpozīciju 2021./2022. mācību gadā un otro vietu saņēma Rīgas Valsts 2. ģimnāzija. Savukārt ceļojošo balvu “Lielā pūce” saņēma Rīgas Valsts 1. ģimnāzija.
Zvaigžņu reitinga diploma laureāti un piektās vietas ieguvēji ir Rīgas Ostvalda vidusskola un Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzija, ceturtās vietas – Druvas vidusskola, trešās vietas – Rīgas Franču licejs. Ceļojošo balvu “Mazā pūce” un otro vietu saņēma RTU Inženierzinātņu vidusskola, bet balva “Lielā pūce” piešķirta Rīgas Valsts 1. ģimnāzijai.

Lepojamies ar panākumiem! Pateicamies Hubertam Zimackim par ieguldīto darbu! Paldies viņa skolotājai Ritai Kļaviņai!

Informāciju sagatavoja Anita Deksne