Apbalvojums “Par mūža ieguldījumu izglītībā”

2023.gada 27.janvārī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē Rīgā notika Draudzīgā Aicinājuma fonda balvas pedagogiem par ilglaicīgu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu izglītībā pasniegšanas pasākums.

Lepojamies, ka balva par nozīmīgu ieguldījumu izglītībā tika piešķirta arī vienam no nominētajiem pedagogiem – Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas skolotājai Janīnai Miņinai.

Ilgus gadus Janīna Miņina ir vadījusi Rēzeknes pilsētas krievu valodas kā svešvalodas metodisko apvienību (1998-2015), sagatavojusi un vadījusi atklātās mācību stundas, vadījusi tālākizglītības kursus, 2012.gadā ieguvusi skolotāja – mentora sertifikātu  LU, piedalījusies valsts posma olimpiāžu uzdevumu sagatavošanā un izvērtēšanā (2011., 2014.gadā), popularizējusi sava darba pieredzi metodiskajā konferencē (2013., 2014.gadā), uzstājusies valsts un starptautiskajās konferencēs, saņēmusi Baltijas valstu krievu valodas skolotāju laureāta diplomu (2012.gadā), LR IZM Pateicības rakstus (2010., 2012.gadā).

Janīnas Miņinas izglītojamie gūst augstus mācību sasniegumus un panākumus Rēzeknes valstpilsētas olimpiādēs un valsts posma krievu valodas kā svešvalodas olimpiādē (2015./2016.mācību gadā), skolotāja sagatavo izglītojamos dalībai Tatjanas dienai veltītajos konkursos un VISC organizētajās Latvijas skolēnu zinātniskās pētniecības darbu konferencēs. Izglītojamie kārto arī centralizēto eksāmenu krievu valodā kā svešvalodā. Skolotāja atbildīgi veic klases audzinātājas pienākumus, ir saņēmusi vecāku un izglītojamo uzticēšanos, vadījusi RTA studentu prakses.

Šobrīd skolotāja Janīna Miņina turpina darba gaitas Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijā, mācot krievu valodu kā svešvalodu, aktīvi līdzdarbojas jaunā mācību satura ieviešanā, dalās savā pieredzē, izsaka priekšlikumus izglītības procesa jautājumos, kā arī sadarbojas ar RTA jaunajiem studentiem Izglītības, valodu un dizaina fakultātē.

Svinīgajā pasākumā klātesošs bija arī Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas direktors Jānis Poplavskis un angļu valodas skolotāja, valodu MJ vadītāja Olga Supe. Lepojamies ar skolotāju Janīnu Miņinu un pateicamies par ieguldījumu izglītībā!

                              

 

Informāciju sagatavoja Anita Deksne