Iniciatīvas projekts “Uzdrīksties sasniegt vairāk!”

Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas skolēni šajā mācību gadā ir uzrakstījuši četrus iniciatīvas projektus un ieguvuši finansiālu atbalstu no Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes to realizācijai.

Ideju iniciatīvas projektam “Uzdrīksties sasniegt vairāk!” radīja Nikola Princova un Mārtiņš Mikažāns, rakstīja projektu, guva projekta apstiprinājumu un to realizēja. Projekta pirmajā daļā 07.10.022. ģimnāzijā tika realizēta nodarbība –  lekcija par motivāciju, tās nozīmi un būtību, to vadīja psiholoģe Sandra Opincāne. Skolēnos varēja novērot patiesu interesi par šo svarīgo tēmu, kas šobrīd ir diezgan aktuāla un sensitīva jauniešu vidū, kā arī skolēni dalījās savās sajūtās un pieredzē.

Otrajā projekta daļā 11.10.2022. ģimnāzijā viesojās uzņēmēji Evita Šķipsna un Kristers Kanaviņš, lai dalītos pieredzē un motivētu skolēnus uzdrīkstēties sasniegt vairāk, nebaidīties un mēģināt ikkatru dienu atvērt jaunas durvis. Ģimnāzisti un citu skolu jaunieši izveidoja diskusiju ar uzņēmējiem, uzdeva jautājumus un aktīvi dalījās savās domās. Uzņēmēji lika aizdomāties par karjeru, cilvēka rakstura īpašībām – disciplīna, drosme un paškritika -, kas veido personību,  Klātesošie ir iedvesmoti mācīties un izvirzīt mērķus savai nākotnei. Skolēni atzina, ka vēl ir tik daudz iespēju, lai pamēģinātu ko jaunu.

Savukārt trešajā projekta daļā 20. oktobrī notika ļoti iedvesmojoša tikšanās ar uzņēmēju, influenceri Kristinu Andžu, kas ir absolvējusi Rēzeknes 1. vidusskolu, tag. Rēzeknes Valsts 1. ģimnāziju. Kristina Andža skolēnus iepazīstināja ar savu ceļu uz panākumiem, kā arī sniedza ieskatu digitālā satura veidotāja ikdienā. Kristina Andža skolēniem arī ļāva iejusties digitālā satura veidotāja lomā un lika viņiem izveidot reel video. Jaunieši secināja, ka ir brīži, kad padoties ir vienkārši aizliegts, tādēļ jāizvirza konkrēts mērķis, atbildīgi un neatlaidīgi jāveic darbības, lai to sasniegtu.

Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas kopiena izsaka pateicību Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domei un Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centram  “Zeimuļs” par ģimnāzistiem radīto iespēju realizēt savas idejas, gūt pieredzi projektu rakstīšanā un to realizācijā un noticēt sev, savām spējām.