Erasmus projekta mobilitātes Itālijā

Erasmus+ projekta programmas 2.pamatdarbības skolu apmaiņas partnerības projekta (līgums Nr. Līguma Nr. 2019-1-ES01-KA229-065579_2  “Uso adecuado e inadecuado de las nuevas technologias. Creando un canal de ciencias en Youtube” ) mobilitātes  Itālijā pēc LICEO SCIENTIFICO “G. ASELLI” partnerskolas uzaicinājuma (Kremona) notika no 22.02.2022. līdz 27.02.2022.

8 izglītojamie (Amanda Žebracka, Annemarija Oļševska, Alīna Korotčuka, Kristīne Trimalnieka, Zlata Zajankovska, Ilva Lontone, Huberts Zimackis un Juris Siliņš) un 4 pedagogi (angļu valodas skolotāja Olga Gritāne, ķīmijas skolotāja Sandra Zeltiņa, bioloģijas skolotāja Rita Kļaviņa un projekta koordinatore Anita Deksne) mobilitāšu ietvaros tikās ar Itālijas partneriem – skolēniem un skolotājiem, lai īstenotu līgumā noteiktos uzdevumus, iepazītos ar STEM priekšmetu apguvi, izvēlētās aktivitātes realizētu grupu darbā, komanddarbā, saturu piemērojot projekta mērķim un tā sasniegšanai.

Projekta mobilitātes  veicina sadarbību, padziļina interesi par IKT un STEM jomu, piedāvā praktiski darboties, pieņemt lēmumus, veicināt kritisko domāšanu un problēmu risināšanu, darboties grupās un komandās. Mobilitāšu programmā izglītojamie piedāvā skolu prezentācijas, notiek eksperimenti ķīmijā, tiek organizēta iepazīšanās ar pilsētvidi, kultūrvietām, muzejiem.

Mobilitātes Itālijā paver iespēju izprast neformālo un starpkultūru mācīšanos, izbaudīt   jaunatnes projektu pieredzi, dalīties vietējās jauniešu aktivitātēs un pieredzē starptautiskā mērogā, uzzināt, kā starptautiska pieredze var sniegt pienesumu dalībnieku ikdienas darbā nacionālā mērogā. NA mobilitāšu īstenošanai ir piešķīrusi finansējumu Erasmus+ programmas 2.
pamatdarbības skolu apmaiņas partnerības projektam, kas iedvesmo, paplašina zināšanas un izpratni par vērtībām, toleranci, sadarbību un  nākotnes iespējām jauniešiem.