Republikāniskās Pirmās palīdzības sniegšanas sacensības skolu jauniešiem

Š.g. 9. septembrī „Ziemassvētku kauju muzejā” Jelgavas rajona Valgundes pagasta „Mangaļu” mājās norisinājās Republikāniskās Pirmās palīdzības sniegšanas sacensības skolu jauniešiem.

Sacensību mērķis ir padziļināt skolēnu zināšanas par pirmās palīdzības būtību un savlaicīgu sniegšanas nozīmi ikdienas situācijās, veicināt skolēnu līdzcietības un atbildības jūtu nostiprināšanu, atraisīt un nostiprināt vēlmi un drosmi palīdzēt cietušajam (saslimušajam) dzīvību un veselību apdraudošās situācijās un popularizēt Starptautiskā Sarkanā Krusta un Sarkanā Pusmēness atpazīstamību, idejas un pamatprincipus.

Iegūstot 2. vietu novada Pirmās palīdzības sniegšanas sacensībās, Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas komanda tika uzaicināta piedalīties arī Republikāniskās Pirmās palīdzības sniegšanas sacensībās.

Sacensībās piedalījās un skolu  pārstāvēja 11.klases komanda 6 jauniešu sastāvā – Ingūna Buldure, Lāsma Muška,  Brigita Mūrniece-Krišāne, Jekaterina Smirnova, Tīna Maslovska un Laura Līpure, gūstot neaizmirstamas zināšanas un pieredzi.

Par to var pārliecināties jauniešu pārdomās pēc dalības sacensībās : “Republikāniskās Pirmās palīdzības sniegšanas sacensības bija emocionāls notikums, pilns izšķirošiem brīžiem un ātrās reaģēšanas prasmi. Neskatoties uz konkurences sīvumu, mūsu komanda izrādīja lielisku sniegumu un sasniedzām 6. vietu. Šie sacensību mirkļi mums paliks atmiņā uz visiem laikiem. Mēs piedalījāmies ne tikai, lai sacenstos ar citām komandām, bet arī, lai rīkotos kopā ar neatliekamās palīdzības speciālistiem, kuri katru dienu strādā, lai glābtu dzīvības. Mācījāmies, cik svarīga ir efektīva komunikācija un sadarbība, risinot ārkārtējas situācijas.

Lai gan ieguvām 6. vietu, tas mums bija kā panākums, jo tas bija pierādījums mūsu dedzīgajam darbam un apņēmībai. Šīs sacensības atgādināja, cik svarīgs ir neatliekamās palīdzības dienests mūsu sabiedrībai, un mēs esam gandarīti, ka varējām piedalīties šajā nozīmīgajā notikumā. Turpmāk mēs turpināsim mācīties un pilnveidoties, lai būtu gatavi sniegt palīdzību cilvēkiem visās iespējamajās situācijās.”

Paldies komandai, ģimnāzijas medmāsai Svetlanai Žilinskai un pedagoģei Ritai Kļaviņai par izturību, mērķtiecību, entuziasmu un neatlaidību! Veiksmi jaunos izaicinājumos!