Apbalvošanas pasākums “Laureāts”

Ir maijs – mēnesis, kas mūs priecē gan ar svinamo dienu klāstu, izbaudot darba svētku dunu un neatkarības dienas svētku  prieku par mūsu valsts neatkarības atjaunošanu un nostiprināšanu, gan lepnumu par savu valsti, valodu un kultūru, tas ir mēnesis, kurā mēs svinam Mātes dienu un ģimenes dienu, tas ir mēnesis, kurš daudzus skolas jauniešus tuvina mācību gada noslēgumam, bet 9, 11.un 12.klašu skolēnus tuvina valsts pārbaudes darbu sesijai.
11.maija apbalvošanas pasakumā “Laureāts” uzmanība vērsta uz panākumiem, rezultātiem un sasniegumiem. Sasniegumiem mācību priekšmetu olimpiādēs un konkursos, pētniecisko darbu konferencēs un sporta sacensībās, ansambļu konkursos, koru un deju skatēs. Būt vienam no laureātiem ir panākumu virsotne, kas sasniegta vien darbā, mērķtiecībā, neatlaidībā un arī veiksmē. Un šos veiksmes stāstus var sasniegt, vien mācoties, darot un piedaloties. Un sasniegumu virsotnes iekaro vien spēcīgākie, neatlaidīgākie, izturīgākie un zinošākie. Bet tikpat augstu vērtējams ir arī pasākumu dalībnieku gribasspēks un gūtā pieredze.
    Ģimnāzijā ir daudzas iespējas, kā mācīties un gūt pieredzi, – tā ir iespēja iesaistīties mākslinieciskās jaunrades kolektīvos, uzstāties pasākumos, dziedāt un gavilēt korī, ansamblī vai kādā izpildītāju grupā, tā ir iespēja kāpt uz skatuves un izpausties  runas konkursos, piedalīties radošajos un zināšanu konkursos un pat sasniegt slavu, kas ir kā cukurgraudiņš tējas glāzē.
Pamatojums, kālab  tiek sumināti laureāti un kāds ir bijis ceļš līdz panākumiem, ir dažādi. Kādam tas ir prieks redzēt un izprast, kas, Alberta Einšteina vārdiem runājot, ir skaistākā iespēja, ko mums piešķir daba. Uz kādu attiecināmi Imanta Ziedoņa teiktie vārdi: “Ja mēs droši rīkosimies, mēs būsim ieguvēji.” Kādam atbilstošākie būs Andreja Eglīša teiktie vārdi: “Nav tāda, ko nevar, ja ir – tad var!” Bet, apkopojot itin visus klātesošo panākumus, var teikt Konrāda Adenauera teiktos vārdus: “Mēs dzīvojam zem vienām un tām pašām debesīm, taču mums visiem nav viens un tas pats horizonts”.
Mēs lepojamies ar    ģimnāzistu paveikto un sasniegto, jo  75 jaunieši tiek sveikti par panākumiem mācību priekšmetu olimpiādēs, ir 3 skatuves runas konkursa uzvarētāji – 62 – sporta sacensību laureāti, 26 – zinātniskās pētniecības darbu autori un laureāti, 30 – kora skates dalībnieki, 28 – tautas deju kolektīva dejotāji, 15  instrumentālo ansambļu dalībnieki, 9 – vokālo ansambļu dalībnieki, 4 – popgrupas dalībnieki. Tas ir cienījams skaits un labi paveikta darba rezultāts.

Pasākumā tika pasniegtas arī nominācijas, lai suminātu izcilākos, veiksmīgākos un virsotnes guvušos jauniešus, viņu skolotājus. Nomināciju ieguvēji:

Nikola Princova, 8.klases skolniece, “Gada laureāts”;

Annemarija Oļševska, 11.klase, “Gada ZPD autors”;

Ilona Lagzdiņa, vēstures skolotāja, “Gada skolotājs un izcilība”;

Vita Ulbicāne, bioloģijas skolotāja, “Gada skolotāja un iedvesmotāja”;

Ginta Lubgāne, vācu valodas skolotāja “Gada skolotājs”;

Svetlana Bilinska, mūzikas skolotāja, “Gada skolotājs mākslā”;

Rasa Deksne, tautas deju kolektīva vadītāja, “Gada debija”;

Gunārs Jakovels, “Gada atbalstītājs”.