Erasmus+ Jaunumi

Erasmus+ projekta norise ģimnāzijā

CNLW2803

Erasmus+ projekta norise ģimnāzijā

Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzija kā koordinējošā skola ir uzsākusi Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.2 (KA2) Maza mērogu partnerības projekta Zaļā atslēga dzīvei un mācībām” īstenošanu. Projekts vērsts uz vides izglītību, Eiropas zaļā kursa stratēģiju, cīņu pret klimata izmaiņām, sekmējot kompetenču veidošanu, veicinot karjeras iespējas un iesaistot dalībniekus tādās jomās, kurām ir stratēģiska nozīme ilgtspējīgai izaugsmei, pievēršot īpašu uzmanību lauku attīstībai (ilgtspējīgai lauksaimniecībai, dabas resursu apsaimniekošanai, augsnes aizsardzībai, bioloģiskajai lauksaimniecībai, resursu taupīšanai, atkritumu daudzumu mazināšanai utt.).

No 30.septembra līdz 4.oktobrim Rēzeknē notika projekta dalībnieku no Spānijas un Grieķijas skolām tikšanās, iepazīstot skolu sistēmu, diskutējot par videi aktuāliem jautājumiem, dalībnieki veica laboratorijas darbus bioloģijā un ķīmijā, pildīja uzdevumus un eksperimentus, iepazinās ar Valsts robežsardzes koledžu, zemnieku saimniecību “Liepkalns”, RSEZ SIA “Verems” ražotni, ARPC “Zeimuļs”, apmeklēja sadzīves atkritumu poligonu Križevņikos un iepazina Lūznavas muižas, kā arī Latgales Kultūrvēstures muzeja piedāvāto programmu un ekskursiju.

Projekta partneri augstu novērtēja mūsu valstspilsētas vidi, skolas infrastruktūru, tās iespējas, ko piedāvā vietējie uzņēmēji, ražotāji un lauksaimnieki, viņi sajūsminājās par ģimnāzijas māksliniecisko kolektīvu – ansambļu un tautas deju – sniegumu. Projekta uzņemšanas programmā bija nodarbība, lai iepazītu latviešu valodu, kā arī notika nacionālo ēdienu gatavošana un degustācija. Kopumā dalība projektā iedrošina mainīt individuālās izvēles, kultūras vērtības, izpratni un kopumā atbalsta aktīvu iesaisti ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanā, veicinot apmaiņu ar efektīvām izglītības praksēm un rīcībpolitiku vides ilgtspējas jomā.

“Erasmus+” ir ES programma izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta atbalstam Eiropā, to finansē ES. 2021.–2027. gada programma ir orientēta uz sociālo iekļaušanu, zaļo un digitālo pārkārtošanos, kā arī jauniešu aktīvāku iesaisti demokrātiskajā dzīvē.

Paula Esmeralda Deksne, projekta dalībniece,

Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas skolniece