Seminārs 10.klašu skolēniem

13.aprīlī Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijā notika seminārs “Caurviju prasmju attīstība mācību procesā” 10.klašu skolēniem ar mērķi veicināt caurvijprasmju un pašvadītas mācīšanās nozīmi mācību procesā, projektu darbā, zinātniskās pētniecības darbu izstrādē. Pasākumā skolēni iepazinās ar projektu darba metodi.

Šīs integrētās mācību metodes mērķis – spēja radīt jaunus līdzekļus, kas ļauj  izprast zinātnisko praksi un attīstīt savas prasmes, strādājot reālos projektos un risinot reālas problēmas. Izglītības sistēmas un zinātniskās prakses projektu pieeja veicina praktisku, pieredzes orientētu mācīšanos, kas stiprina sskolēnu prasmes un spējas. Tas arī palīdz saprast, kā teorētiskās zināšanas var tikt pielietotas praktiski, kas ir būtisks solis, lai sagatavotos darba dzīvei.

Pieredzē dalījās Rēzeknes valstspilsētas dabaszinātu MJ vadītāja, bioloģijas skolotāja Vita Ulbicāne, 11.klašu skolēni, Latvijas skolēnu valsts 47.zinātniskās konferences laureāti – Annemarija Oļševska (1.vieta), Amanda Leščinska (LU speciālbalva) un Matīss Bilinskis (3.vieta).

Informāciju sagatavoja Anita Deksne