Mans ceļš uz skolu pēc 20 gadiem

2.martā Rēzeknes Valsts 1.ģimnācijā notika komiksu darbnīca ar Miju Oberlenderi „Mans ceļš uz skolu pēc 20 gadiem“. Šo iespēju mums sniedza iniciatīva “Skolas – nākotnes partneri” jeb PASCH, kuras ietvaros Gētes institūtam jau vairāku gadu garumā noris veiksmīga sadarbība ar Rēzeknes Valsts 1. ģimnāziju.

RADOŠĀS DARBNĪCAS TĒMA

Kā varētu būt mainījies mūsu ceļš uz skolu pēc 20 gadiem? Kādas sekas var būt radījušas klimata pārmaiņas?  Vai mēs pēc 20 gadiem dzīvosim tuksnesī jeb varbūt pat zem ūdens? Varbūt būsim jau atraduši ilgtspējīgus risinājumus? Vai būsim sastādījuši ļoti daudz koku? Vai mums apkārt būs jauni augi, kas būs piemērojušies jauna klimata apstākļiem?
Šos jautājumus sev uzdeva skolēni darbnīcas norises laikā un ļāva vaļu savai fantāzijai, attēlojot to pašu radītos komiksos.

Mija Oberlendere (Mia Oberländer, *1995) Hamburgā studējusi ilustrāciju un grafisko stāstu veidošanu. Ar savu komiksu debiju “Anna” (Edition Moderne) viņa 2021. gadā ieguva Berthold Leibinger Stiftung galveno balvu un 2022. gadā – Vācijas Jaunatnes literatūras balvu “Neue Talente”. Pēc publicēšanas autobiogrāfiski fiktīvais stāsts saņēma daudzu publicistikas sleju un kultūras redakciju atzinīgu novērtējumu, kā arī tika publicēts ārzemēs. Oberlendere jau ir ilustrējusi LE MONDE diplomatique vācu izdevumu, žurnālu Kiblind, franču dienas laikrakstu Libération un komiksu žurnālu Strapazin. ( https://www.goethe.de/ins/lv/lv/ver.cfm?event_id=24568742 )

          

 

Informāciju sagatavoja vācu valodas skolotāja Ginta Lubgāne