Pētniecība

Ģimnāzijā 11.klases izglītojamie veic darbu pie zinātniskās pētniecības darbu izstrādes.

Jaunajam 2022./2023. mācību gadam tuvojoties, ar lepnumu iespējams atskatīties uz aizvadītajām starptautiskajām olimpiādēm un zinātniskās pētniecības konkursiem, kuros pēdējo mēnešu laikā piedalījušies 33 Latvijas skolu jaunieši no 16 izglītības iestādēm. Skolēniem bija iespēja piedalīties septiņās starptautiskajās olimpiādes un trīs starptautiskajos zinātniskās pētniecības konkursos gan humanitārajās, gan eksaktajās zinātnēs. Kopā tika iegūtas 13 bronzas medaļas, 3 sudraba medaļas, kā arī 11 atzinības par labu sniegumu.

Starptautisko pasākumu dalībnieki mācās vai ir absolvējuši šādas Latvijas izglītības iestādes: Daugavpils 12. vidusskola, Druvas vidusskola, Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, Daugavpils Valsts ģimnāzija, RTU Inženierzinātņu vidusskola, Starptautiskā skola Ekziperī, Rīgas Valsts 2. ģimnāzija, Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzija, Rīgas Ostvalda vidusskola, Babītes vidusskola, E. Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija, Rīgas 10. vidusskola, Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskola, Rēzeknes 5. vidusskola, Cēsu Valsts ģimnāzija un Rīgas Valsts vācu ģimnāzija.

Projektu nedēļa ģimnāzistiem noritēs no 2023.gada 16.līdz 20.janvārim. Šobrīd notiek pētniecības darbu izstrādes gaita, melnrakstu izveide, materiālu uzkrāšana un darba pilnveide.

         

 

Informāciju sagatavoja Anita Deksne