7. A, B, C klases izglītojamie piedalās izzinošā nodarbībā Latgales vēstniecībā “Gors”.

Tā novembra mēnesī visu trīs 7. klašu skolēni mācību priekšmeta “Teātra māksla” ietvaros apmeklēja Latgales vēstniecību “Gors” izzinošā nodarbībā, kuras laikā iepazina arī lielo koncertzāles skatuvi un aizskatuvi, kurā nebūt ne katrs cilvēks ielūkojas. Skolēniem izzinošas nodarbības veidā bija iespēja iepazīt Latgales lielāko koncertzāli, ar spēles elementu palīdzību izprast dažādu telpu funkcionalitāti un nozīmi mākslas darba radīšanā un uzvedumā.

Teātra mākslas, latviešu valodas un literatūras skolotāja Indra Gailīte uzskata, ka tā bija dinamiska, enerģiska izzinošā nodarbība, kurā koncentrēti un aktīvi, iesaistot skolēnus, tiek sniegta informācija par koncertzāles uzbūvi, skatuves un aizskatuves  veidojumu, iepazīstina ar nozīmīgākajiem kultūras notikumiem.

Savās sajūtās pēc izzinošās nodarbības dalās 7. klases skolēni:

Man ļoti patika apmeklēt Goru, jo tur bija ļoti interesanti, es uzzināju daudz jaunas informācijas . Piemēram, Gora lielajā zālē ir 1002 sēdvietas . Vēl man patika, ka mēs bijām tur, kur citiem nedrīkst atrasties. Vēl man ļoti patika, kā mēs bijām lielajā zālē uz balkoniem.

Šajā mācību nodarbībā es daudz ko uzzināju par Latgales vēstniecību “Gors” gan kultūras ziņā, gan tehniskajā plānā. Es uzzināju par lielās zāles uzbūvi, kā arī dažādu mākslinieku atsauksmēm par Goru. Kopumā šī nodarbība man ļoti patika.

Gors ir interesanta vieta. Man tur patika tās lielās skatuves. Bija interesanti redzēt liftu. Es nezināju, ka Goram ir 7 stāvi, izskatījās, ka tur ir tika 4 stāvi.

Goram ir fantastisks nosaukums, kas nozīmē gars.

Man patika Gors, bija interesanti apmeklēt aizskatuvi ar gidi Saniju.

Goru esmu apmeklējusi gan kā apmeklētājs, gan arī pašai bija iespēja uzstāties ar meiteņu kori, ne par velti teikuši, ka Gora skatuve ir ļoti akustiska, pateicoties akustiskajiem paneļiem.

Esmu ļoti apmierināts, biju šeit jau 3. reizi. Pirmajā stāvā bija ļoti laba gleznu izstāde. Mūs izvadāja gandrīz pa visām zālēm. Bija interesanti uzdevumi,  kurus mēs veiksmīgi izpildījām.

Man bija šoks, kāpēc Lielajā zālē augšējās sēdvietas maksā lētāk nekā sēdvietas,  kuras atradās lejā, jo augšā bija ļoti skaisti.

Kāda tur bija akustika! Ja no viena gala kāds kaut ko pateiks, visu dzirdēs citā pusē.

Ekskursija bija interesanta. Man ļoti patika uzdevumi.

Mēs apmeklējam Lielo zāli. Tur mūsu klasesbiedri uzstājās uz skatuves. Gorā ir 1000 sēdvietu, transformējot – 2000. Griestu augstums 19 m. Uz skatuves uzstājās mans klasesbiedrs, viņš lasīja tekstu.

Man ļoti patika gides Sanijas profesionālais stāstījums, viņa ļoti interesanti vadīja nodarbību, liekot mums veikt dažādus uzdevumus.

Es vēl gribētu apmeklēt Goru, lai redzētu pagraba telpas un uzkāptu uz terases, ko drīkst tikai vasarā.

Pēc nodarbības nolēmu, ka palūgšu vecākiem uz Ziemassvētkiem dāvanā biļeti uz kādu teātra izrādi. Esmu bijusi uz kino, arī tagad gribētu  redzēt jauno latviešu filmu “Circenīša Ziemassvētki”.

Man patika “Gora” apmeklējums. Mēs minējām mākslinieku parakstus. Braucām ar liftu un cerējām neiesprūst.  Īstenībā nezināju, ka stāvi nosaukti pa notīm. Biju jau bijusi aizskatuvē, tāpēc lielāko daļu zināju. Bet patika uzzināt kaut ko jaunu, piemēram, par 4 tipiskākajām krāsām un sēdvietu skaitu. Bija ļoti interesanti un tajā pašā dienā gāju vakarā arī uz filmu.

Apmeklējot Latgales Vēstniecību “GORS” kopā ar savu klasi, es uzzināju daudz pārsteidzošus un interesantus faktus. Nekad nebiju iedomājusies, ka katru stāvu var nosaukt pēc nošu nosaukumiem. Lai “GORS” apmeklējumu padarītu interesantāku, mums bija iespēja pildīt neparastus uzdevumus, piemēram, atrisinot matemātikas izteiksmi, mums vajadzēja atrast garderobē trūkstošo skaitli. Arī “GORS” pirmajā stāvā varējām apmeklēt mākslas darbu izstādi. Man patika šis “GORS” apmeklējums. Tagad aizvien biežāk vēlos tur ierasties, lai apmeklētu jaunākos kino un teātra seansus.

Latgales vēstniecība Gors ir pasaules līmeņa akustikas koncertzāle, kur viss ir izpildīts augstākajā līmenī. Es lepojos ar Goru, jo tas atrodas pilsētā, kur es dzīvoju. Staigāt pa Gora lielo ēku bija interesanti un aizraujoši. Man patika!

Pirmajā stāvā mani katru reizi fascinē mākslas darbu izstāde, arī šoreiz nebija izņēmums. Man ļoti interesanti likās minēt un vērot slavenību parakstus, kas uzstājās “Gorā”, turklāt mūs nemaz neapbēdināja tas, ka uzminējām tikai vienu. Lielajā zālē pārliecinājāmies, kāpēc “Gorā” ir vislabākā akustika, jo spējām skaidri dzirdēt klasesbiedru, kurš runāja otrajā zāles galā. Un, protams, Latgales vēstniecībai ir apbrīnojams stils un dizains!