Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas absolvents Huberts Zimackis gūst lieliskus panākumus Starptautiskajā bioloģijas olimpiādē

Huberts Zimackis 2021./2022. m. g. izcīnīja tiesības pārstāvēt Latviju Starptautiskajā bioloģijas olimpiādē. Latvijas skolēnu komanda devās uz Erevānu Armēnijā  4 cilvēku sastāvā, kur no š. g. 10. līdz 18. jūlijam piedalījās 33. Starptautiskajā bioloģijas olimpiādē. Visi komandas dalībnieki izcīnīja medaļas: sudraba medaļas ieguva Huberts Zimackis no Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas un Nauris Prikšāns no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas, bet bronzas medaļas izcīnīja Rīgas Valsts  1. ģimnāzijas skolēni Kristians Lelis un Markuss Gustavs Ķēniņš. 

Starptautiskās bioloģijas olimpiādes praktisko uzdevumu tēmas bija saistītas ar bioķīmiju, bioinformātiku, augu fizioloģiju, kā arī zooloģiju un biosistemātiku. Šogad tika akcentēta starpdisciplinaritātes nozīme bioloģijas zinātnē, tāpēc skolēnu uzdevums bija rūpīgi gatavoties arī netradicionālu pieeju un zināšanu pielietošanai ne tikai bioloģijas nozarē.

Huberts Zimackis šogad ir absolvējis Rēzeknes Valsts 1. ģimnāziju. Mācoties ģimnāzijā, viņš ir izveidojis sevi par Personību – iejūtīgs, labsirdīgs, neatlaidīgs, talantīgs jaunietis ar lielām darba spējām, draudzīgs un atbildīgs. Visu mācību gadu gaitā viņš ir popularizējis mūsu ģimnāzijas un pilsētas, un arī valsts vārdu, uzrādīdams izcilus sasniegumus zināšanās. Huberts ir piedalījies un guvis spožus rezultātus dažāda līmeņa olimpiādēs. Īpaši pievērsīsim uzmanību mūsu ģimnāzijas izcilnieka Huberta Zimacka sasniegumiem vidusskolas trīs gadu posmā:

  • ieguvis divas sudraba medaļas un 33. Starptautiskajā bioloģijas olimpiādē;
  • gūtas septiņas I vietas valsts līmeņa dažādu priekšmetu olimpiādēs: trīs no tām bioloģijā;
  • vieta – neirozinātnes olimpiādē Latvian Brain Bee, līdz ar to  izcīnīta iespēja pārstāvēt Latviju  International Brain Bee olimpiādē  Parīzē;
  • bronzas medaļa Eiropas ģeogrāfijas olimpiādē;
  • trīs vietas valsts vēstures olimpiādē un  filozofijas olimpiādē;
  • četras vietas valsts ģeogrāfijas, ķīmijas un angļu valodas, vācu valodas  olimpiādēs;
  • trīs Atzinības valsts līmeņa olimpiādēs: ķīmijas, vācu valodas, filozofijas.

 

Rēzeknes pilsētas līmeņa dažādu priekšmetu olimpiādēs triju gadu laikā gūtas astoņas I vietas, četras II vietas, piecas III vietas un viena Atzinība.

Huberts ir  uzvarētājs LTV spēlē “Gudrs, vēl gudrāks”  10. klašu grupā.

Lepojamies ar Huberta Zimacka panākumiem! Pateicamies Hubertam Zimackim par ieguldījumu Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas tēla veidošanā! Vēlam sasniegt izvirzītos mērķus! Lai piepildās ieceres un sapņi, uzsākot studijas augstskolā!

Izsakām pateicību Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas pedagogiem, īpaši bioloģijas skolotājai Ritai Kļaviņai, par profesionālu darbību, sniegto atbalstu un ieguldījumu izglītojamo izaugsmē!

 

( Foto no https://www.visc.gov.lv )