“RV1Ģ # Sportiņā”    

“RV1Ģ # Sportiņā”                                

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētais Olimpiskais mēnesis sākās LOK dzimšanas dienā, 23. aprīlī, ar saukli “Mēs esam #sportiņā”, apvienojot ap 148 000 dalībnieku no 102 pašvaldībām, tostarp arī Rēzeknes pilsētā! Olimpiskais mēnesis 21. maijā noslēdzās ar iecienīto Vislatvijas vingrojumu kompleksu un pašvaldībās organizētajiem pasākumiem.

Rēzeknes pilsētā Olimpiskā mēneša laikā, rīkojot dažādas sporta un veselību veicinošas aktivitātes, skolu sporta skolotāju, izglītības darba speciālistu un metodiķu vadībā aktīvi iesaistījās Rēzeknes pilsētas vispārizglītojošo un pirmskolas izglītības iestāžu audzēkņi.

Arī Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas skolēni aktīvi iesaistījās visās piedāvātajās aktivitātēs:

  • Sadarbībā ar latviešu valodas skolotājiem audzēkņi piedalījās eseju konkursā “Iedvesmas vēstule Latvijas Olimpiskajai komandai” vai “Iedvesmas vēstule Olimpietim” . Tālākai vērtēšanai tika izvirzīti 20 radošākie skolēnu darbi divās vecuma grupās. Iegūtas trīs godalgotās vietas pilsētā.
  • vieta – Aiga Jermakova – Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzija, 8. M1 klase (5. 9. klašu grupā)
  • 3. vieta – Dāvids Skudra – Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzija, 7. c klase (5. 9. klašu grupā)
  • 2. vieta Beatrise Lavrinoviča – Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzija, 10. c klase (10. 12. klašu grupā)

1.-3. vietu ieguvēji katrā no konkursa dalībnieku vecuma grupām saņēma piemiņas medaļas. Divi labākie darbi no katras konkursu grupas (1. un 2. vietas ieguvēji) tiks iesniegti LOK.

Visi radošo darbu konkursa dalībnieki saņēma sertifikātus un piemiņas balvu no LOK par dalību Olimpiskā mēneša pasākumā.

2) 7. – 11. klašu skolēni sporta stundās mēroja 5x 3 – 5km distanci  “Pieci Olimpiskie apļi” (soļojot, skrienot vai braucot ar velosipēdu), savu aktivitāti fiksējot aplikācijā STRAVA.

3) 8. maijā katram Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas audzēknim un pedagogam bija iespēja atbalstīt mūsu  Olimpisko komandu Tokija 2021, piedaloties kopējā izaicinājumā “Mēs esam #SPORTIŅĀ”, savu veikto aktivitāti fiksējot aplikācijā STRAVA.

4) 7. – 11.klašu skolēni apguva Olimpiskā rīta vingrojumu kompleksu un 7. a klases skolēns Jānis Kotāns izveidoja vienotu skolas videoversiju https://youtu.be/RK9coJ5b6ws , tā arī skatāma Rēzeknes BJSS Facebook profilā.

5) Skolas 7. klašu skolēnu komanda (Dāvids Skudra, Jānis Kotāns, Renārs Gudkovs, Lauris Filatovs, Markuss Gevaļs, Patrīcija Lizdika, Marija Kozirkova, Anete Grudule, Evelīna Brasla, Katrīna Laputjova) 21. maijā piedalījās “Olimpiskās dienas 2021” pasākumā, kur uzrādīja lieliskus rezultātus viktorīnā par tēmu „Olimpiskā kustība, simboli, Latvijas Olimpieši” un ieguva maksimālo punktu skaitu, izvirzoties vadībā. Turpinājumā tika veikta orientēšanās pa Rēzeknes pilsētu ar dažādiem uzdevumiem kontrolpunktos, saglabājot līdera pozīcijas.

  1. vietas ieguvēja Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas komanda ar vislielāko punktu skaitu tika apbalvota ar galveno LOK balvu, kā arī katrs dalībnieks saņēma sertifikātu un medaļu par piedalīšanos.

Fiziskā kustība un aktivitāte ir ilgtermiņa veselības ieguvums ikvienam! Tikai fiziskā aktivitātē atjaunojas enerģija un dzīvesprieks. Rosinot bērnus sportot agrīnā vecumā, fiziskās aktivitātes kļūst par ceļu uz labāku fizisko un garīgo veselību.

Paldies visiem Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas aktīvajiem Olimpiskā mēneša dalībniekiem!

RV1Ģ sporta skolotājas Vita Seņkāne un Lolita Malinovska