Darba dzīve lielā organizācijā

 

Kuģis ir viens no senākajiem pārvietošanās un kravu pārvadāšanas transportlīdzekļiem. Visas profesijas, kas saistās ar kuģošanu pa jūrām uz tālām zemēm, vienmēr ir pārstāvējuši dēkaiņi, piedzīvojumu meklētāji, taču tajā pašā laikā drosmīgi un atbildīgi cilvēki, jo došanās jūrā vai okeānā ir riskanta un bīstama nodarbe.

Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas skolēniem bija iespēja apmeklēt Rīgas brīvostu un iepazīt daudzās un dažādās profesijas, kas tur tiek pārstāvētas, kā arī noskaidrot, kā tas ir – strādāt tik lielā organizācijā. Pasākuma ietvaros skolēniem tika ļauts uzkāpt uz kuģa “Varma”, apskatīt tā klāju un citas telpas, aprunāties ar kapteini un noskaidrot interesējošos jautājumus par darbu uz kuģa un ostā.

Ekskursijas otrajā daļā skolēni apmeklēja “Modern Times Group” jeb “MTG Latvia” televīziju, ko vairāk pazīstam kā mājvietu tādiem populāriem televīzijas kanāliem kā “LNT”, “TV3” un citiem. Šī pasākuma ietvaros skolēniem tika dota iespēja iepazīt šajā uzņēmumā pārstāvētās profesijas, iejusties ziņu moderatora “ādā”, paviesojoties ziņu studijā un iegūt atbildes uz jautājumiem par to, kā top dažādi raidījumi. Tā kā “MTG” ēkā atrodas arī radio “STAR FM” studija, skolēniem radās iespēja redzēt, kāda ir darba vide radio un kā strādā pazīstamās radio personības Māris Grigalis un Maija Rozīte – Krištopane.

Cerams, ka nākotnē kāds no Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas skolēniem būs redzams TV ekrānos vai kļūs par kapteini Rīgas brīvostas kuģim, jo, kā norādīja paši skolēni, ekskursija bija iedvesmojoša un atklāja daudz jaunas informācijas par dažādām profesijām, kuras skolēni vēlētos apgūt, tādā veidā īstenojot savus karjeras sapņus.

Pasākums tika organizēts Eiropas Savienību fondu darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.3.5. specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot pieeju karjeras atbalstam izglītojamajiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” projekts Nr.8.3.5.0/16/1/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.