Iepazīstam Latviju

 

Novembra pirmdienā 7.m2 un 7.va klase ar  audzinātāju I.Prikuli un M.Viškeri  devās mācību ekskursijā pa maršrutu Rēzekne – Koknese -Ādaži – Ķegums -Rēzekne.

Mūsu pirmais objekts, ar ko iepazināmies, bija Kokneses pilsdrupas Daugavas krastā. Vēstures skolotāja Ā.Melne vadīja nodarbību reālā vidē, mēs varējām izsekot 13.gs. notikumiem un pils vēsturei. Bija iespēja apskatīt lielgabalu un uzkāpt uz aizsargvaļņa.

Tālāk devāmies uz Ādažiem un iepazināmies ar čipsu ražotni. Tur caur 360 grādu virtuālajām brillēm skatījāmies čipsu ražošanas procesu, redzējām, kā kartupeļi pārvēršas kraukšķīgos čipsos, paši darbojāmies meistarklasēs, katrs izveidojām savu paku ar četrām garšām un cienājāmies ar saražoto produkciju. Saņēmām dāvanu pakas.

Īpaša noskaņa bija, kad nokļuvām Garciemā pie jūras, pat lietus nemazināja mūsu prieku. Smiltīs zīmējām un  atstājām savas klases simbolu. Jūras vilinājums bija pārāk liels, emocijas, kas piedzīvotas, neaizmirstamas.

Enerģētikas muzeja ekspozīciju skatījāmies Ķegumā, gide vadīja izglītojošu ekskursiju un pastāstīja, ka Latvija elektriskās gaismas izmantošanā bija līdere Baltijā, interesanti mums bija aplūkot pagājušajā gadsimtā mājsaimniecībā lietotās sadzīves elektroierīces.

Diena bija ļoti piepildīta un pozitīva, tāpēc mūsu enerģija nemazinājās arī mājupceļā.

Betarise Taukule, 7.m2 kl., foto sk.Irēna Prikule

dav

IMG_2020 (1)

IMG_2108 IMG_2102 IMG_2087 IMG_2081 IMG_2077 IMG_2071