Dižkoncerts “Latvijas gadsimts”

9.11.2018  “Arēna Rīga” izskanēja grandiozais dižkoncerts “Latvijas gadsimts”, kurā 1400 skolēnu kopkoris, ap 500 dejotāju, aktieri, solisti un orķestris izdziedāja un izdejoja mūsu valsts aizvadītā gadsimta vēsturi. Tas bija vērienīgs valsts simtgades ieskandināšanas pasākums, kas veltīts latviešu populārajai mūzikai. Koncertā piedalījās  arī mūsu skolas Jauktais koris (diriģentes Svetlana Bilinska un Aija Cīrule Leiduma).

Jaunieši dziedāja kopā ar tādiem populāriem māksliniekiem kā Olga Rajecka, Marija Naumova, Lauris Reiniks, Ilona Bagele, Ieva Sutugova, Ginta Krievkalne, Artūrs Biķernieks, grupa “Eolika”, Amerikas latviešu grupa “Čikāgas piecīši”, Samanta Tīna, Juris Vizbulis, Viktors Lapčenoks, Jānis Buķelis, Žoržs Siksna,Ieva Akuratere, Gunārs Kalniņš, Ieva Pļavniece, Uģis Roze, Zigfrīds Muktupāvels, Andris Ērglis,Jānis Kurševs, Mārcis Maņjakovs  u.C. Paldies skolas vadības komandai, skolotājiem un skolēnu vecākiem par atbalstu! Mīļie vecāki un skolotāji, mūsu bērni ir paši labākie!Šis Latvijas simtgades svētku nedēļas ieskandināšanas koncerts spīdoši parādīja katra dalībnieka  nozīmīgumu latvieša identitātes veidošanā un apjēgšanā. Koncertā gūto fantastisko pieredzi,  emociju bagātību  un patriotiskumu   visspilgtāk raksturo Knuta Skujenieka rakstītās rindas ”Mēs-latvieši, mēs -jaunieši, mēs-neredzamām saitēm saistītie! “

Mūsu skolas Jauktais koris un meiteņu vokālais ansamblis “Noskaņa” vienosies kopīgā dziesmā ar citu skolu koriem arī 18.novembrī  plkst.19.00 , GORĀ.

Lai skan- Latvijai-100 !

Kora diriģentes Svetlana Bilinska un Aija Cīrule Leiduma.

Prezidenta_apsveikums