Veltījums Latvijai simtgadē

Valsts izglītības satura centrs Latvijas valsts simtgadei veltītā pasākumu ciklā “Pilsoniskās līdzdalības un labo darbu maratons” 2018. gadā organizēja Labo darbu festivālus, aicinot izglītības iestādes un skolēnus iesaistīties labo darbu veikšanā un prezentēt savu veikumu, dalīties pieredzē, idejās un iedvesmoties jauniem darbiem.
Vairāku gadu garumā īstenojamā pasākumu cikla mērķis ir sekmēt bērnu un jauniešu piederību savai skolai, vietējai kopienai un valstij un veicināt viņu pilsonisko līdzdalību, patstāvību, atbildību un piedalīšanos Latvijas valsts simtgades svinēšanā un Latvijas valstiskuma stiprināšanā.

Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas skolēni ir iesaistījušies Latvijas valsts simtgades pasākumos, piedaloties aktivitātēs, veidojot radošos darbus, kurus var aplūkot izstādē ģimnāzijā. Ģimnāzijā ir tapusi Latvijas simtgadei veltīta  literatūras izstāde „Mana un tava Latvija”, noskaidrojot ģimnāzistu un skolotāju lasītākā grāmatas: A.  Akmentiņa grāmatu ” Skolotāji”, M. Bērziņa – “Svina garša”, I.Ābeles -“Duna”, N. Ikstenas -“Mātes piens”, A. Jundzes -“Sarkanais dzīvsudrabs”, A. Manfeldes -“Virsnieku sievas”, G. Repšes -“Bogene” un K. Ulbergas -“Tur”.

 

 

IMG_0702IMG_0704IMG_0753IMG_0742IMG_0750IMG_0751