Jauniešu iniciatīvu projekts

Š.g.31.oktobrī Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijā notika jauniešu iniciatīvu projekta “Zina, dzejo, dejo un dzied Rēzeknē” pasākums, kurā piedalījās Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas, Rēzeknes Katoļu vidusskolas, Rēzeknes 4.vidusskolas, Rēzeknes 5.vidusskolas, Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas 9.-10.klašu skolēnu  komandas.

Iniciatīvas mērķis bija veicināt jauniešu izpratni par indivīda un sabiedrības mijiedarbību, līdzatbildību par apkārtējiem procesiem un personīgās aktivitātes nozīmi sabiedrisko notikumu veidošanā un dzīves kvalitātes uzlabošanā.

Projekta autores un īstenotājas ģimnāzijas 10.m2 klases skolnieces  Brigita Labanovska, Baiba Mičule un Kristiāne Laganovska, kā arī  jaunieši no 9.klasēm  vadīja radošās darbnīcas, sagatavoja nepieciešamos materiālus tām, iesaistījās diskusijās ar jauniešiem no citām skolām, kā arī piedalījās  aktivitātēs, kuras vadīja mūsu ielūgtie viesi.

Īpašs gandarījums, ka iniciatīvas projekta pasākumā piedalījās  pieredzes bagāti, radoši un atsaucīgi pedagogi -Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas mūzikas skolotāja-Svetlana Bilinska un Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas vizuālās mākslas skolotāja-Svetlana Patmalniece. Viņu klātbūtne, ieinteresētība, pieredzes bagātie stāsti un radošas darbnīcas iedvesmoja jauniešus nebaidīties attīstīt savus talantus.

Pasākuma laikā jauniešiem bija iespēja piedalīties dažādās darbnīcās, pārbaudīt savu erudīciju, ģeogrāfiskās prasmes un talantus, kā arī pasākuma gaitā tika noskaidrota  radošākā komanda.

Šī jauniešu iniciatīvu projekta vadītāja skolotāja Anita Deksne. Projekts tika īstenots jaunatnes iniciatīvu projektu konkursa ietvaros, ko finansē Rēzeknes pilsētas dome, organizē Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestāde ,,Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs.

Baiba Mičule,

ģimnāzijas 10.m2 klases skolniece

IMG_0655IMG_0660