Dzejas dienas

Dzejas diena Miķeļdienā

   Šoruden septembris  bagāts ne tikai ar krāšņo lapu segu pār zemi un vasarīgi  siltajām dienām, bet arī ar dzeju, jo notiek dzejas lasījumi, koncertuzvedumi, Raiņa dzimšanas dienas un jaunrades stundas,  tikšanās ar dzejniekiem skolās un radoša rosīšanās. Arī mēs, Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas jaunieši, latviešu valodas un litreratūras skolotāju rosināti, septembri vadījām dzejiskās noskaņās.

Īpaša diena ģimnāzijā bija Mikeļdiena. Jau  rīts sākās ar dzejas koka salapošanu, diena – ar dzejas lasīšanu, visas dienas garumā rakstījām un veidojām paši savus dzejoļus,  dienas beigās mums bija iespēja tikties ar dzejnieci un aktīvu kultūras darbinieci Rezeknē Inetu Atpili- Jugani. Dzejniece mūs iepazīstināja ar savu jauno dzejas grāmatu bērniem „Otkon giunu sapynus” –  kopdarbu ar autores meitiņu Agnetu. Interesanti klausīties bija dzejnieces lasījumus latgaliski, protams, I.Atpile – Jugane  lasīja arī savus jaunuzrakstītos un vēl grāmatā neizdotos dzejoļus. Tikšanās laikā raisījās saruna ne vien par dzeju, bet arī par filmu veidošanu, dziesmām un  mūziku, par to, kas tiek radīts te, Rēzeknē. Dzejniece sarunājās ar ģimnāzistiem, kuri iedrošinājušies rakstīt, priecājamies, ka I.Atpile – Jugane solījās konsultēt jaunos rakstītājus. Darbojoties grupās, jaunradījām, izmantojot rindas no dzejnieces darbiem, līdz ar to atklājās jaunas iespējas, mācījāmies domāt tēlaini, neikdienišķi, uztvet dzīvi krāsaini. Paldies dzejniecei par kopābūšanas stundu!

Dzejas kokam dienas gaitā lapotne sakuploja vēl košāk, un ģimnāzijā Miķeļdiena bagātinājās ar netradicionālu Dzejas dienu.

Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas

11.v1 klases skolniece

Egija Meļko

IMG_9142IMG_9136